Välkommen till Personlig färgkaraktär för kvinnor, den andra av totalt fyra moduler i Imagefocus e-utbildning Diplomerad Style Advisor & Personal Shopper.

I den här modulen får du lära dig att på ett strukturerat sätt analysera din kunds medfödda och individuella färgkaraktär utifrån de tre färgegenskaperna djup, klarhet och underton. På det sättet får du fram en palett med färger som är de mest fördelaktiga för henne. När man vet vilka färger en person passar bäst i kan man sedan skapa olika stilar med olika färgkombinationer. Det behövs färre plagg och din kund undviker dyra misstag i sin garderob. De rätta färgerna på plaggen kan också öka människors självförtroende och självkänsla.

I slutet av modulen får du också lite inblick i färgpsykologi alltså den effekt olika färger har på vår sinnesstämning och våra känslor.

Precis som i de andra modulerna finns teoripass och på slutet ett självrättande quiz så att du kan kontrollera att du lär dig. I varje modul har du även tillgång till två stycken 30-minuters coachningssamtal per telefon med Pia Svensson. Du bokar in samtalen genom att maila till pia@imagefocus – ange ditt namn och vilken modul du vill coachas i.

Innan du går vidare med den här modulen, se till att du har ditt startkit med färgdraperingar redo, så att du kan följa med i kursens hänvisningar till hur man i en konsultation jobbar med draperingarna som ett verktyg.

Du kommer också att få modulens innehåll i form av en manual som du kan ladda ned till din dator och skriva ut om du vill.

Innehåll

Introduktion
Strukturerad färganalys
Färgkaraktärer
Dina verktyg
Dina förberedelser
De fyra stegen
Färgpsykologi


 

Take this Course