Välkommen till Stil, image och mode för män, den tredje modulen av totalt fyra i e-utbildningen Diplomerad Style Advisor & Personal Shopper.

I den här modulen får du lära dig en strukturerad arbetsprocess för att få fram din manliga kunds personliga grundstil, hans kroppsbyggnad, proportioner, färgskala och ansiktsform som du sammanställer till en personlig stilprofil. Därefter kan du ge råd om vilka plagg som framhäver och passar honom bäst.

Precis som i de andra modulerna finns teoripass och i slutet ett självrättande quiz så att du kan kontrollera att du lär dig. I varje modul har du även tillgång till två stycken 30-minuters coachningssamtal per telefon med Pia Svensson. Du bokar in samtalen genom att maila till pia@imagefocus – ange ditt namn och vilken modul du vill coachas i.

För att genomföra modulen Stil, image och mode för män, behöver du först ha gjort modul två, personlig färgkaraktär för kvinnor. Liksom i den modulen är det bra om du har ditt startkit med färgdraperingar redo, så att du kan följa med när kursen hänvisar till hur man i en konsultation med en man jobbar med dem som ett verktyg.

Hela modulens innehåll finns också i form av en manual som du kan ladda ned till din dator och skriva ut om du vill.

Innehåll i modul 3

Introduktion
Dina verktyg
Dina förberedelser
Steg 1: Kundens grundstil
Så här tar du reda på hans grundstil
Basgarderoben
Vilken kostymstil föredrar kunden?
Steg 2: Kundens kroppsformer
Steg 3: Balansera proportionerna
Steg 4: Kundens skala
Steg 5: Kundens ansiktsformer
Snabbguide till ansiktsformer
Steg 6: Hjälp kunden välja
Steg 7: Ge stilråd
7 steg till personlig stil
Klädvård
Snabbfakta
Steg 8: Färganalys för Män
Steg 9: Avsluta konsultationen

Take this Course