För 10 år sedan tog jag ett beslut att starta upp ett nytt företag som idag heter Imagefocus, och samtidigt vidareutveckla mitt koncept med personlig styling inom modebranschen. Med en bakgrund av att enbart jobba inom nagelbranschen till att jobba inom modebranschen blev ett stort lyft både för min karriär och personliga utveckling.

Jag har alltid älskat färg, form och stil i olika sammanhang men mitt allra största intresse och passion har alltid varit människan först i fokus.

Jag hade redan som tonårig stora drömmar och visioner om hur jag ville att mitt liv skulle se ut. Min stora dröm var att få resa till USA och jobba inom skönhetsbranschen, styling med färg, form, kläder. Helt enkelt hjälpa människor att bli sitt bästa Jag utifrån sina egna förutsättningar.

Jag sökte därför in till ett gymnasium i Stockholm som utbildade kosmetologer som var den enda skolan i Sverige på den tiden. Blev tyvärr inte antagen då mina betyg inte räckte ända fram. Men det fick inte hindra mig tänkte jag, för jag visste vad jag ville jobba med i framtiden.

Jag bevarade min stora DRÖM i mitt hjärta! Jag reste till USA, och en dag då jag kom gående på en gata i down town San Francisco hände det. Kunde knappast tro mina ögon, men där stod en skylt – Marienello School of beauty – en privat skola som utbildade licensierade kosmetologer.

Det går inte att beskriva min känsla och hur lycklig jag blev, Nu äntligen kunde jag kanske få min DRÖMUTBILDNING!

Jag var 24 år, det hade gått 5 år sedan jag fick nobben hemma i Sverige, och nu kanske en ny chans öppnar sig.

Jag tänkte:

Det här är bara början av min karriär inom skönhetsbranschen! Visste inte riktigt vart den skulle ta vägen just då vid detta tillfälle, men jag bara visste att jag visste att det var rätt tid och att jag var på rätt plats!

Idag så här några år senare är jag otroligt glad över att jag ALDRIG släppte min stora DRÖM som fanns i mitt hjärta. Jag trodde min utbildningen skulle gå den traditionella vägen genom det svenska formella utbildnings systemet, men det tog en helt annan väg vilket visade sig bli en mycket spännande intressant resa och utveckling.

Min uppmuntran till dig idag är att aldrig sluta drömma även om det inte riktigt går den vägen som du planerat. Det finns många vägar att nå sina drömmar och visioner i livet. Försök alltid att se möjligheter istället för problem så kommer du når fram en dag!

SÅ TRO PÅ DIG SJÄLV, DINA DRÖMMAR OCH GE ALDRIG UPP!

Jag tänker fortsätta dela mina personliga erfarenheter och tankar kring att vara företagare och entreprenör i de kommande inläggen. Min förhoppning är att du som läster min blogg kommer bli uppmuntrad, inspirerad, och våga drömma stora drömmar för ditt liv!

//Pia