Stylistutbildning online

Stylistutbildningen är en pedagogisk och kvalitetsinriktad online utbildning med möjlighet att bygga på i flera moduler.

Jag har fyra grundmoduler som du kan välja från. När du har gått alla fyra moduler blir du en diplomerad Style Advisor/Personal Shopper och en möjlighet till att bli certifierad via SEYF (svenska estetikers yrkesförbund)

 

 

Nedan kan du läsa om de 4 olika modulerna:

1. Personlig stilanalys för kvinnor

Detta är den första av fyra moduler i Imagefocus e-utbildning Diplomerad Style Advisor & Personal Shopper. I den här modulen får du först studera de fem olika grundstilarna. Sen får du lära dig att på ett strukturerat sätt analysera din kunds kroppsproportioner, kroppslinjer, kroppsmått och ansiktsdrag. Du får också lära dig att skapa optiska illusioner som framhäver eller döljer. När du blivit skicklig på det här kan du ge din kund de bästa alternativen till de plagg som framhäver kundens och hennes naturliga drag och linjer.

 

Läs mer om kursen och registrera dig »

 

2. Personlig färgkaraktär för kvinnor

I den här modulen får du lära dig att på ett strukturerat sätt analysera din kunds medfödda och individuella färgkaraktär utifrån de tre färgegenskaperna djup, klarhet och underton. På det sättet får du fram en palett med färger som är de mest fördelaktiga för henne. När man vet vilka färger en person passar bäst i kan man sedan skapa olika stilar med olika färgkombinationer. Det behövs färre plagg och din kund undviker dyra misstag i sin garderob. De rätta färgerna på plaggen kan också öka människors självförtroende och självkänsla. 

Läs mer om kursen och registrera dig »

 

3. Stil, image och mode för män

I den här modulen får du lära dig en strukturerad arbetsprocess för att få fram din manliga kunds personliga grundstil, hans kroppsbyggnad, proportioner, färgskala och ansiktsform som du sammanställer till en personlig stilprofil. Därefter kan du ge råd om vilka plagg som framhäver och passar honom bäst.

Läs mer om kursen och registrera dig »

4. Den koordinerade garderoben

Att ha förmågan att ta fram en koordinerad klädgarderob åt sina kunder är själva målet med den här utbildningen. Den koordinerade garderoben är en garderob som innehåller de rätt kläderna, i de rätta färgerna, ordnad på rätt sätt. Det är nu du kan ge dina kunder det verkliga lyftet!
I den här modulen får du därför först lära dig hur du förbereder och genomför en garderobsgallring hemma hos en kund för att sedan gå vidare och planera en basgarderob. Därefter får du tips och råd om hur du förbereder och genomför personal shopping för män och kvinnor.

Läs mer om kursen och registrera dig »