Utbilda dig till Diplomerad Stylist/Personal shopper!

Personal shopper har blivit en stor efterfrågad tjänst i modebranschen och nyttjas på många arbetsmarknadsområden tex. butik, detaljhandel och av egna företagare inom skönhet. Allt fler förfrågningar om kunnig yrkespersoner inom butik som kan hantverket från grunden, både teoretiskt och praktiskt.

Imagefocus har utvecklat och erbjuder Sveriges första godkända SEYF (Svenska Estetikers yrkesförbund) certifierade Stylist/Personal shopper utbildning. En komplett yrkesutbildning som syftar till att bredda och möta marknadens växande behov av personlig stil och service.

– Är du intresserad av färg, form, stil, mode och shopping?

– Vill du hjälpa människor ”handla klokt och miljömedvetet”?

– Hjälpa människor bygga upp en koordinerad klädgarderob där allt passar tillsammans utifrån deras livsstil?

Då kanske framtidsyrket Personal shopper är för dig?!

Den senaste veckan har jag utbildat en kvinna som är inredningsstylist. Hon kommer numera även kunna hjälpa sina kunder med att bygga upp en koordinerad klädgarderob när hon är ute på sina inredningsuppdrag. Utbildningen vidgar hennes möjligheter att styla ända in i garderoben och hjälpa människor med garderobsgallring och planering ut efter deras livsstil

Vilken genial ide jag tycker detta är! Att få jobba med människors helhet på olika sätt för att täcka olika behov.

En annan kvinna som nu ahr påbörjat sin utbildning jobbar på en rekryteringsfirma och ahr alltid varit intresserad av kläder, mode och stil. Hon är mitt i livet och vill nu uppfylla sina drömmar hon haft i många, många år med att få jobba med kläder. Hon har tidigare ägt en second hand butik men har som sagt inte riktigt kommit ifrån sina kreativa tankar kring mode och stil.

Tänk, det är aldrig försent, det är ofta vi själva som sätter upp begränsningar på vadvi kan eller inte. I mitt jobb möter jag många människor från olika bakgrunder som har ett sinne för färg och form men inte riktigt fått möjligheten eller tagit chansen i livet till att utvekcla dom egenskaperna.

Det är extra spännande och intressant att få följa dessa personer som genomgått min utbildning, hur de sedan använder sig av denna unika kunskap som utbildningarna ger.

Ser fram emot en vecka full med inspiration och NYA uppdrag som är på intågande!

Önskar er en riktigt bra vecka och glöm inte att ”Follow your dreams”! If you dont have one, get one!!

På återhörande om en vecka igen!

Pia