Diplomerad yrkeslärare

Med tanke på den växande efterfrågan som finns är behovet av utbildning stort. Det behövs fler skolor som erbjuder den här typen av program och därmed fler kunniga yrkeslärare.

Tydlig trend inom all handel

Undersökningar om människors vanor visar på en tydlig trend att personlig konsultation kopplat till stil, färg och personal shopping är något som ökar kraftigt. Vi har helt enkelt inte tid och lust att springa runt och leta själva. Vi vill ha professionell hjälp att snabbt få till en hållbar garderob som fungerar i stil och färg för ens livsstil. Därför är det extra viktigt att ha välutbildad personal om du vill attrahera dina kunder.

När en kund kommer in i en butik, ofta med ett särskilt behov kan en utbildad säljare istället för att rekommendera ett enstaka plagg, på ett övertygande och professionellt sätt sätta ihop en hel outfit med matchande accessoarer. En nöjd kund kommer alltid tillbaka.

Ett kompletterande utbildningskoncept

Imagefocus har under flera år hållit lärarutbildningar och har fått ett varmt mottagande både från skolledning, lärare och elever. Ett kompletterande utbildningskoncept kring stylistutbildningen har länge efterfrågats av lärare för stylister, frisörer, makeupartister. I den konkurrensutsatta skönhet- och modebranschen som kontinuerligt expanderar har utbildningen bidragit till en mer komplett helhetsbild inte minst av styling inom hantverk- och handelsprogrammet.

För mer information

Självklart skräddarsyr och anpassar vi utbildningen till skolans behov. Kontakta Pia Svensson,
e-post pia@imagefocus.se eller mobil 070-289 13 33.

Vi har hela tiden olika utbildningspaket på gång så anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev så får du tips på när det är på gång nyhetsbrev@imagefocus.se

Imagefocus pedagogiska utbildningsmaterial är framtaget i samverkan med branschorganisationen SEYF (Svenska Estetikers Yrkesförbund). Utbildningen är Sveriges första certifierade branschgodkända utbildning. Den används på gymnasieskolor och företag runt om i Sverige.

Varför ni valde IF lärarutbildning till Personal shopper?
-Vårt Handel- och administrationsprogram har senaste året profilerats mot modesektorn, det är en medveten strategi i skolans vision att vara ett tydligt alternativ för elever med intresse för mode, styling, hår, makeup, och numera även personal shopping.
Vi valde Imagefocus lärarutbildning eftersom Pia Svenssons gedigna erfarenhet i modebranschen och detaljhandeln samt branschkunskap är något vi såg ett behov av att utvecklas inom som modegymnasium i Stockholm.

Vad tyckte lärarna om utbildningen och vad kommer det att ge er i framtiden?
-Lärarna har upplevt utbildningen som lärorik, utmanande men framförallt helt rätt i tiden.
Det kommer att ge oss en helt ny profil på vårt Handel- och administrationsprogram, Personal shopper med start HT18!

Dejan Matic
Rektor, Plusgymnasiet Stockholm

Imagefocus var det självklara valet för oss på Plusgymnasiet i Norrköping! Med material framtaget för gymnasielärare och elever samt det stöd vi får av Pia Svensson som är utbildningsansvarig för Imagefocus gjorde att vi kände oss trygga att gå vidare med utbildningen. Vi vill att våra elever ska få större bredd i sin utbildning och bli attraktiva för arbetsmarknaden även inom mode. Utbildningen kändes helt i tiden med tanke på behovet av kunniga Personal shopper.

Simone Acar, SEYF- certifierad Makeup Artist & Makeup Artist lärare, Utbildningsansvarig Makeup & Hårstylist, Plusgymnasiet, Norrköping

Det är en gedigen och strukturerad utbildning. Personal shopper utildningen har gett mig en bred och säker grund att stå på i min yrkesroll. Pia är en sann inspiratör med stor kunskap på området vilket i sin tur inspirerat mig att utvecklas ännu mer.

Johanna Stridsberg, Yrkeslärare Plusgymnasiet, Malmö