STYLE ADVISOR & PERSONAL SHOPPER

Till dig som vill vidareutbilda dig mitt i livet, byta karriär, komplettera din kunskap inom skönhet och modebranschen. Helt enkelt du som vill jobba som egen företagare och frilansa som style advisor och personal shopper.

Jag, Pia, VD för Imagefocus och ansvarig för personal shopper-utbildning inom branschorganisationen SEYF, värnar om en hög kvalitet på utbildningarna som hålls inom Sverige. Vårt pedagogiska utbildningsmaterial är framtaget i samverkan med branschorganisationen SEYF (Svenska Estetikers Yrkesförbund).

Utbildningskonceptet diplomerad Style Advisor & Personal Shopper är Sveriges första certifierade branschgodkända utbildning inom SEYF som nu används på många gymnasieskolor och företag runt om i hela Sverige. Med ett godkänt certifikat i handen öppnar det många nya dörrar till arbete både nationellt och internationellt.

Vi utbildar idag framgångsrikt, yrkes- och handelslärare, privatpersoner, inredningsstylister, inköpare, butikschefer/personal, make up- artister, PR-konsulter och frisörer.

Enligt tidningen Dagens Handel står yrket personal shopper inför ett trendbrott. Allt fler förfrågningar om kunnig butikspersonal, personal shopping och personlig service är framtidens nyckel för butikernas överlevnad.

Allt fler upptäcker den stora konkurrensfördel som ligger i att kunna erbjuda sina kunder diplomerade stylister. Personal shopper har därför blivit en stor efterfrågad tjänst inom modebranschen för att ge sina kunder en unik personlig service.

Vill du starta ditt eget företag i branschen så hjälper jag dig gärna att komma igång. Läs mer under fliken Mentor och ledarskap.

Intressant utbildning med bra innehåll, vilket kan användas både privat och även i syftet med karriärbildning.

Modulerna är genomtänkta. Manualer undervisas med hjälp av en skicklig lärare som ger stöd och handledning under hela kursen. Under utbildningens gång, insåg jag att detta kan även leda till nya möjligheter för att förverkliga mina drömmar och intresse!

Leila Zaker, Lärare/pedagog inom skolväsendet
Stockholm, 2017

Jag har ett brinnande intresse för klädernas betydelse och genomslagskraft vilket jag även föreläser om i mitt bolag Human Impact Stockholm AB. För att vidareutveckla mitt bolag med flera tjänster som ligger i linje med detta intresse – letade jag runt efter utbildningar som kunde matcha mina behov. Jag fastnade direkt för utbildningen “Diplomerad Stylist/Personal Shopper” hos Imagefocus och Pia Svensson. Utbildningen varvades med teoretiska genomgångar och praktiska övningar och gav mig konkreta, praktiska och användbara verktyg. Pia’s gedigna kunskaper och stora engagemang har varit mycket värdefulla för mig och gjort att utbildningen har varit mycket lärorik och inspirerande!

Suzanne Tingwall, konsult, Human Impact
Stockholm AB, 2016

STYLE ADVISOR & PERSONAL SHOPPER

E-utbildningen Diplomerad Style Advisor & Personal Shopper är till för dig som vill vidareutbilda dig mitt i livet, byta karriär eller komplettera din kunskap inom skönhet och mode. Helt enkelt du som vill jobba som egenföretagare och frilansa som style advisor och personal shopper. 

Imagefocus pedagogiska utbildningsmaterial är framtaget i samverkan med branschorganisationen SEYF (Svenska Estetikers Yrkesförbund). Utbildningen är Sveriges första certifierade branschgodkända utbildning. Den används på gymnasieskolor och företag runt om i Sverige. 

Pia Svensson, VD för Imagefocus och ansvarig för personal shopper-utbildning inom SEYF, värnar om en hög kvalitet på utbildningarna. Imagefocus utbildar idag framgångsrikt yrkes- och handelslärare, privatpersoner, inredningsstylister, inköpare, butikschefer/-personal, make up artister, PR konsulter och frisörer.

Enligt tidningen Dagens Handel står yrket personal shopper inför ett trendbrott. Personlig service är nyckeln till butikernas överlevnad. 

Allt fler upptäcker den stora konkurrensfördel som ligger i att kunna erbjuda sina kunder diplomerade stylister. Personlig service är nyckeln till många butikers överlevnad och personal shopping har därför blivit en mycket efterfrågad tjänst i modebranschen.

Med en utbildning och ett diplom i handen öppnas många nya dörrar till arbete både nationellt och internationellt. Vill du starta ditt eget företag i branschen så hjälper jag dig gärna att komma igång. Läs mer under fliken Mentor och ledarskap.

E-utbildningens upplägg

Utbildningen består av fyra moduler. Modul 1: Stilanalys för kvinnor. Modul 2: Personlig färgkaraktär för kvinnor. Modul 3: Stil, image och mode för män. Modul 4: Den koordinerade garderoben. Du kan välja att gå en modul i taget eller alla fyra på en gång.

Du genomför utbildningen på PC, Mac eller läsplatta. I varje modul får du teori och ett självrättande quiz för att kontrollera att du lär dig. Där finns också en manual och ett kundhäfte (stilprofil) att ladda ned till din dator och skriva ut om du vill. I varje modul ingår två 30-minuters coachningssamtal via telefon med Pia Svensson.

Efter fyra godkända moduler finns möjlighet att göra ett examensarbete och bli Diplomerad Style Advisor & Personal Shopper.

För mer information och anmälan kontakta pia@imagefocus.se eller ring 070-289 13 33.